Heeft u een vraag?
We hopen dat deze lijst met veelgestelde vragen nuttig voor u zal zijn. Als u nog steeds hulp nodig heeft, aarzel niet en neem contact met ons op via: info@lindtchocolaterie.nl
Allergieën & Dieet
- Gluten / Gerst
- Noten in producten
- Soja lecithine
- Melk & eiwitten
- Eieren of gevogelte ingrediënten in Lindt producten
- Suikervrije chocolade
Ingrediënten
- Flavanolen
- Transvetten & gehydrogeneerde olië
- Cafeïne in chocolade
Diversen product vragen
- Cacao inhoud van chocolade
- Verschil tussen Bittersweet en Semi-Sweet, Edelbitter vs Zartbitter
- Bron van de cacaobonen
- Bewaartips
- Kleur van de verpakking en smaak van de chocolade
- Wat is de houdbaarheid van Lindt Chocolade producten?
Informatie & overige wensen
- Proefpakketen aanvragen
- School onderzoek informatie
- Catalogus & mailing lijst
- Internationale bestellingen
- Werkgelegenheid
Allergieën & Dieet
Is er gluten of gerstemout in Lindt chocolade?
Gluten is te vinden in verschillende premium chocoladeproducten die Lindt & Sprüngli produceert, hetzij als een graangewas ingrediënt of als gerst component. Daarnaast zijn er een aantal specifieke premium chocoladeproducten die worden vervaardigd zonder graan of gerstemout, maar ook al heeft Lindt & Sprüngli een strenge reinigingsproces, er kunnen sporen van gluten, of bestanddelen en onderdelen, de gelegenheid kijgen om in contact te komen met niet-glutenvrije producten, en daarom hebben we de uitspraak dat onze premium chocolade producten niet “glutenvrij” zijn.
Wij vinden het vervelend dat er consumenten niet in staat zijn om te genieten van onze chocolade, we hopen dat we in de toekomst in staat zijn om de behoeften van al onze consumenten tegemoet te komen.
Noten in Lindt producten
Helaas, geen Lindt product is 100% gegarandeerd noot vrij. De “Mogelijke noten of pinda bevattend ‘ waarschuwing geeft aan dat het product minieme sporen van noten of pinda’s kunnen bevatten, omdat ze worden geproduceerd op dezelfde productielijn. Alle Lindt productiefaciliteiten maken artikelen met noten-producten, dus er is een kans op kruisbesmetting. Maar ook al heeft Lindt & Sprüngli een strenge reinigingsproces, er kunnen sporen van noten te vinden zijn in andere producten binnen de fabriek. Volgens allergeen deskundigen, kan een eenvoudige noten eiwit een allergische reactie veroorzaken en dan zou u onmiddelijk uw arts moeten raadplegen. Lindt is zich bewust van de toenemende prevalentie van diëten te wijten aan een notenallergie, en vinden wij het vervelend dat er consumenten niet in staat zijn om te genieten van onze chocolade, we hopen dat we in de toekomst in staat zijn om de behoeften van al onze consumenten tegemoet te komen.
Soja lecithine in Lindt producten
Soja lecithine kan worden gevonden in onze reguliere donkere chocolade producten, alsmede melk en witte chocolade. De Excellence 85%, 90% en 99% tabletten zijn onze enige producten die niet sojalecithine bevatten. We hebben een allergeen controle programma en voldoen aan strenge Good Manufacturing Practices om het risico van kruisbesmetting te verminderen. We geven wel de waarschuwing aan de consument “kan sporen van soja bevatten”.
Melk en eiwitten in Lindt producten
Lindt maakt gebruik van magere melk, volle melkpoeder en andere zuivelproducten ingrediënten in veel van onze chocoladeproducten. Onze witte en melkchocolade producten bevatten de meeste, en onze 70%, 85%, 90% en 99% tabletten hebben geen melkproducten in hen. Alle Lindt productiefaciliteiten werken met melk, puur en witte chocolade producten. We hebben een allergeen controle programma en voldoen aan strenge Good Manufacturing Practices om het risico van kruisbesmetting te verminderen. We geven alle chocoladeproduccten die geen melk als ingrediënt hebben toch de waarschuwing “kan sporen van melk bevatten”. Dit is als voorzorgsmaatregel voor degenen die het meest gevoelig zijn voor melk en eiwitten.
Eieren of gevogelte ingrediënten in Lindt producten
Pluimvee wordt niet gebruikt in een van Lindt producten. Terwijl eieren wel een ingrediënt kan zijn in een aantal van onze producten.
Lees altijd de verpakking voor een definitieve lijst van ingrediënten.
Zijn er ook suikervrije chocolades?
Helaas hebben we geen suiker-vrije producten. U mag de 85% tablet die 5 gram suiker heeft per portie, of de 70% tablet die 12g suiker per portie heeft proberen. We hebben ook een 99% cacao-tablet, die meestal wordt gebruikt voor het bakken. Deze producten zijn verkrijgbaar bij onze Lindt Chocolade winkels en op onze website.
Vragen betreffende andere ingrediënten in Lindt producten
Zijn er flavanolen in Lindt chocolade?
Lindt maakt gebruik van een hoogwaardige productieprocessen, die het hoogste niveau van flavanolen en polyfenol mogelijke onderhoudt. Hoe hoger het cacaogehalte van de chocolade, hoe hoger het niveau flavanol. We publiceren geen vertrouwelijke informatie over de flavanol niveaus in onze chocolade.
Zijn er transvetten of gehydrogeneerde oliën in Lindt chocolade?
Onze Lindor merk producten bevatten geen transvetten of gehydrogeneerde oliën. Het kan bij enkele producten wel voor komen. Het is altijd het beste om de specifieke voedingswaarde-etikettering van het betreffende product waar u geïnteresseerd in bent raadplegen.
Hoeveel cafeïne is in chocolade?
Cafeïne is een natuurlijke stof afkomstig uit plantaardige bronnen zoals kola noot en van nature in stoffen zoals koffie en thee. Echter is er weinig cafeïne te vinden in de chocolade. In het algemeen, 28 gram van purechocolade bevat ongeveer 20 mg cafeïne, 28 gram van melkchocolade bevat ongeveer 6 mg cafeïne, en 28 gram van witte chocolade bevat minder dan 2 mg cafeïne. Ter vergelijking: een blikje frisdrank bevat ongeveer 50 mg cafeïne en de gemiddelde kop koffie ongeveer 80-155 mg. De cafeïnegehalte is altijd afhankelijk van het product en zelfs in sommige gevallen afhankelijk van de specifieke cacaoboon en oorsprong.
Diversen product vragen
Wat is het cacaogehalte van Lindt chocolade?
Minimaal 30% cacao
- Melkchocolade pralines en melkchocolade tabletten.
Minimaal 43% cacao
- Pure chocolade pralines en pure chocolade tabletten
Minimaal 47% cacao
- Excellence tabletten zoals de Intense Orange, Mint, Chili, en Zeezout.
Minimaal 43% cacao
- Surfin tabletten ( 300 grams of Napolitains )
Minimaal 60% cacao
- Extra pure pralines (de buitenkant van de praline is 60% cacao, maar de chocolade vulling is slechts 39% cacao)
Minimaal 70% cacao
- Excellence 70% tabletten
Minimaal 75% cacao
- Excellence 75% Ecuador tabletten
Minimaal 85% cacao
- Excellence 85% tabletten
Minimaal 99% cacao
- Excellence 99% tabletten
Wat is het verschil tussen de bitterzoete en halfzoete of Edelbitter vs Zartbitter?
De termen bitterzoete en halfzoete zijn hetzelfde, evenals Zartbitter en Edelbitter, die synoniemen zijn voor donkere chocolade met een hoog gehalte aan cacao. Zartbitter en Edelbitter zijn uitdrukkingen vooral gebruikt door Duitsers en Oostenrijkers om donkere chocolade te beschrijven.
Waar komen onze cacaobonen vandaan?
Lindt cacaobonen zijn afkomstig uit verschillende Zuid-Amerikaanse en Caribische landen, en uit Ghana.
Hoe moet ik mijn chocolade bewaren?
Indien bewaard onder de juiste omstandigheden, zullen onze producten hun versheid gedurende vele maanden bewaren. De meest gunstige bewaartemperatuur voor onze chocoladeproducten is tussen 14° Celsius en 18° Celsius, en op een koele en droge plaats.
Welke kleur van de wikkel heeft welke smaak van de Lindorballen?
Dit zijn de chocoladepralines van Lindor:
- Goud = Witte chocolade
- Rood = Melkchocolade
- Zwart = Minimaal 60% cacao pure chocolade aan de buitenkant met minimaal 39% chocoladevulling
- Bruin/oranje = Melkchocolade met caramel
- Licht blauw = Stracciatella (witte chocolade omhulsel met cacaostukjes / witte chocoladevulling)
- Bruin =Melkchocolade met hazelnoot
- Paars = Melk chocolade met amandel
- Oranje = Puur sinaasappel
- Donkerbruin = Puur koffie
- Donker blauw = Minimaal 39% cacao pure chocolade
- Roze = Melkchocolade met Irish cream ( alcohol )
Dit zijn de chocoladepralines van Lindt:
- Wit met gouden uiteinden = Melkchocolade met Champagne ( alcohol )
- Wit met bruine uiteinden = Melkchocolade met caramel
- Wit met groene uiteinden = Pure chocolade met hazelnoot
Wat is de houdbaarheid van Lindt Chocolade producten?
Wij verwijzen u naar de “Tenminste houdbaar tot” datum op de verpakking. De ” Tenminste houdbaar tot ” datum op onze chocoladeproducten is een kwaliteits-tool. Hiermee kunnen wij u verzekeren dat de kwaliteit van een product aan het eind van de houdbaarheidstermijn nog steeds voldoet aan de Lindt kwaliteits verwachting wanneer het is opgeslagen bij de juiste omstandigheden. “Tenminste houdbaar tot” is ontworpen als een consument vriendelijke methode om de klant inzicht te geven in de versheid van het product. Lindt producten hebben typisch een houdbaarheid van 9-12 maanden en sommige hoog cacaogehalte producten een houdbaarheid tot 15 of 18 maanden.
Informatie & overige wensen
Proefpakketten aanvragen
Helaas, vanwege het overweldigende aantal verzoeken om proefpakketten is Lindt Nederland niet in staat om gratis producten aan te bieden.
Echter kunt u terecht op onze website om informatie te winnen over Lindt Chocolade. U kunt ook langs komen in een van onze winkels om een kijkje te nemen naar de producten; eveneens krijgt u dan van ons wat flyers en kortingscoupons mee.
Hebt u een catalogus of mailing list?
Op dit moment zijn wij bezig met een catalogus. Meer informatie volgt.
Internationale bestellingen en verzending
Op dit moment zijn we niet in staat om orders van onze Lindt Nederland website te verwerken voor verzenden naar elke bestemming buiten Nederland. We zijn wel bezig om te kijken of we het kunnen versturen naar België. Onze excuses voor het eventuele ongemak dat dit kan veroorzaken.